Jönköpingsbor positiva till gruva

Närmare 60 procent av befolkningen i Jönköpings kommun är positiva till en gruva i Norra kärr. Det visar en Skop-undersökning, beställd av Kristdemokraterna.

I undersökningen, som bygger på telefonintervjuer med 504 invånare i kommunen, ställdes frågan ”Om brytningen kan ske på ett miljövänligt sätt, är du då positiv eller negativ till en gruva i Norra Kärr utanför Gränna?” och 58 procent var ganska eller mycket positiva till gruvan.

För Jönköpings-Posten berättar det kristdemokratiska kommunalrådet Andreas Sturesson om undersökningen:
– En gruva är bara aktuell om det kan ske på ett miljösäkert sätt och att det inte blir ett orimligt stort ingrepp i landskapsbilden. Det är viktigt att alla delar granskas närmare och att de som bor och är berörda får tycka till om alla aspekter, säger han till tidningen.

Tidigare har även Novus gjort en liknande undersökning på uppdrag av P4 Jönköping, som visade att 64 procent av Jönköpings kommuns invånare var positiva till gruvan. 56 procent var med förutsättningen att det inte påverkar miljön.

Läs mer om undersökningarna på jonkopingsposten.se och på Sveriges Radio Jönköpings hemsida.

Kommentarer inaktiverade.